♥ donate
Пошук
Close this search box.
Пошук
Close this search box.

Дивіться: усі номіновані на «Оскар-2019» короткометражні анімації

Вільний онлайн-перегляд називають важливим «стратегічним кроком» для премії

купити рекламу

останні новини

читай в соцмережах

Цього року американська кіноакадемія вирішила, що на відміну від повнометражних фільмів, які глядач має змогу подивитися протягом року, короткий метр страждає від невідомості. Оголошення найкращого короткометражного фільму не дає глядачеві ніякої суттєвої інформації, окрім, звичайно тих щасливчиків, які встигли подивитися їх на якомусь з кінофестивалів. Тому цьогорічні номінанти на короткометражний анімаційний «Оскар» було вирішено швиденько злити в мережу, для ознайомлення. Проте, академія наголошує, що такий щедрий жест матиме свій «термін придатності». Скоріше за все стрічки можна буде подивитися лише до певної, хоч і не названої дати. Тож радимо не баритися. Тим паче, що номінанти цього року більш ніж гідні.

Вік вітрил

Age of Sail , реж. Джон Карс

Історія Вільяма Ейвері, старого матроса, який у 1900 році перепливав Північну Атланту. Під час подорожі він рятує Лару – дівчину, що впала за борт корабля. У спілкування з Ларою він знаходить відраду і надію у найтемніші часи. 

Тваринна поведінка

Animal Behaviour, реж. Елісон Сноуден, Девід Файн

П’ять тварин регулярно зустрічаються на психологічному тренінгу, який проводить доктор Клементин – психотерапевт-собака. До групи входять: п’явка Лотарингія, яка страждає від сепараційної тривожності; богомол Шеріл, яка не може втримати чоловіка; свиня Тодд з розладом харчування; птах Джеффрі з комплексом провини; і Лінда  обсесивно-компульсивний кіт. Та справжнім випробуванням для них стає момент, коли до них приєднується новий член – мавпа Віктор з проблемами управління гнівом.

Бао

Bao , реж. Домі Ши
Анімація від Pixar, що була показана у стрічці «Суперсімейка-2». Сюжет розповідає про стару жінку, яка страждає від синдрому «пустого гнізда» та отримає свій довгоочікуваний другий шанс на материнство під час приготування бао-дзи. Один із виробів оживає та починає поводитися як маленький хлопчик. Не будемо спойлерити, про те що відбувається далі, але ще з часів «Поліна» Шванкваєра ми знаємо, що такі стосунки до добра не доведуть.

Білбі

Bilby, реж. JP Sans, Лірон Топаз, П'єр Періфель

Стрічка розповідає про маленького Білбі (різновид кроликів), який бігаючи Австралією знаходить маленьке пташеня. Він починає турбуватися про нього та захищати від небезпеки, ховаючи у своїй сумці. Анімацію створила компанія Dreamworks. 

Пташина карма

Bird Karma, реж. Вільям Салазар

Лірична оповідь про подорож довгоногого птаха, що була натхненна байкою «Скорпіон і жаба».  Режисер розповідає, що зовсім не хотів створити милий мультфільм для дітей, тому вона зроблена у вигляді притчі, про жадібність і те, коли буває як то кажуть «що занадто, то не здраво». Також він додав, що перші хвилини анімації були намальовані ще 20 років тому, та завершив він її тільки в останні місяці 2017 року.

Дідусь Морж

Grandpa Walrus, реж. Лукреція Андреа

Анімаційна стрічка про скорботу. Помирає дідусь, та кожен член родини переживає цю смерть по різному. Ці відчуття трансформують їх та показують ніби зсередини. Прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі.

Пізно ввечері

Late Afternoon, реж. Луїза Баньялл

Літня жінка сідає у крісло та поринає у світ своїх спогадів. Вона починає існувати між двома часами – минулим та сьогоденням.

Загублені та знайдені

Lost & Found, реж. Бредлі Слабе, Ендрю Голдсміт

Стоп-моушн анімація про в’язаних динозавра та лисицю, що закохані один в одного. Коли лисиця потрапляє у небезпеку, її друг ризикує усім аби врятувати кохану.

Один маленький крок

One Small Step, реж. Ендрю Чесворт, Боббі Понтіллас
Анімація розповідає про американсько-китайську дівчинку Луну, що мріє стати астронавтом. Вона отримує від свого батька-чоботаря космічні чоботи, завдяки яким вона відправляється у подорож до зірок.

Вікенди

Weekends, реж. Тревор Хіменес

«Вікенди» – розповідь про хлопчика, якому доводиться постійно ходити туди-сюди між будинками своїх розлучених батьків. Стрічка наповнена сюрреалістичними мріями хлопчика, що шукає в них порятунку від реалій розбитої сім’ї.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Сподобалась стаття?

Допоможи Moviegram стати кращим